Интересности

В’язання гачком — базові навички

вязание крючкомНіщо не зможе прикрасити будинок так, як речі, зроблені власними руками. Прекрасні в’язані скатертини і серветки, нададуть будь-якому житлу особливий затишок. Але щоб займатися рукоділлям, потрібна особлива, творча жилка. Проте навіть сам процес в’язання може принести величезну кількість позитивних емоцій. Окрім морального задоволення, Ви зможете отримати якісну, надійну річ, яка зможе послужити довгу службу і тішитиме око багато років.


Не обов’язково в’язати пряжею саме білосніжного кольору. Краще всього підібрати колір ниток відповідно до інтер’єру вашого житла. Технологія в’язання гачком сама по собі дуже проста і освоїти її зможе будь-хто за наявності бажання. Багато хто може пригадати історії того, як в’язали свої перші речі ще в далекому дитинстві. Прихильність до цієї справи частенько з’являється після створення першої речі. А ті, хто це кидав, все одно через деякий час поверталися до цього процесу.

Базова навичка — це створення стовпчику із чергуванням накидов. Часто майстрині застосовують техніку такого в’язання. Якщо досконально освоїти техніку в’язання гачком, можна зробити мереживну обробку виробу, або самостійно зв’язати будь-яку річ. Серед них можуть бути і скатертини, різні серветки і блузи.

Проте варто пам’ятати найголовніше: у в’язанні гачком необхідно підраховувати кожну петлю, особливо в самому процесі. Адже через щонайменшу допущену помилку необхідно буде переробляти своє творіння. Щоб полотно вийшло красивим і одночасно легким і щільним, треба строго дотримуватися відповідності товщини гачка і пряжки.

вязание крючком
Якщо Вам належить зв’язати дуже велику річ, то спершу краще всього зв’язати зразок. Буде дуже образливо, якщо доведеться розпускати своє творіння тільки через те, що воно вийшло або занадто широким, або навпаки вузьким. Так що краще всього заздалегідь точно підрахувати, скільки петель необхідно буде набрати. А якщо раптом захотілося зв’язати щось незвичайне — вперед. І взагалі в’язання є відмінним спосіб відпочинку і проведення вільного часу. Пов’язана своїми руками річ стане прекрасним подарунком, який практично будь-кому припаде до душі. Дитині можна зв’язати іграшку, улюбленій подружці — серветку або скатертину, для дитини підліткового віку прекрасним і потрібним подарунком стане чохол для мобільного телефону.

Подарунком, зробленим власноручно, залишиться задоволений кожен. Себе ж можна порадувати незвичайною кофтиною або капелюшком. Не варто боятися експериментувати. Так само не треба звертати увагу на критику, адже кожен вносить в процес в’язання щось від себе, саме тому кожна річ створена своїми руками по-своєму унікальна і неповторювана.

Фотоілюстрація від Olegasphoto

загрузка...

На данный момент новых комментариев нет. Напишите свой!

Оставьте свой комментарий




*